Rondje Denemarken, eilandhoppen in de Oostzee

Denemarken bestaat uit een aantal mooie eilanden die uitermate geschikt zijn om per boot te onderzoeken. Door het milde klimaat waan je je af en toe in de Middellandse zee. Je stapt op in een van te voren  afgesproken plaats in Denemarken. Eventueel is het mogelijk een gedeelte van de tocht naar Denemarken, die gaat door het Kielerkanaal, mee te maken. In Rendsburg strekken we dan even de benen en bezoeken het leuke stadscentrum en natuurlijk genieten we van een Duits glas bier. Denemarken kent vele leuke kleine haventjes en mooie baaitjes om te ankeren  en te overnachten, te vissen en te zwemmen.

Kopenhagen
Kopenhagen is een prachtige stad dat een bezoek meer dan waard is. Vanaf de boot kunnen we de stad makkelijk per voet verkennen. Christiania is de enige vrijstad in Europa en bijzonder om rond te lopen. Kopenhagen kent ook leuke grachten met historische schepen en gezellige terrassen.  Naast Noma, het beste restaurant ter wereld, kent Kopenhagen allerlei heerlijke restaurants. Vanuit Kopenhagen kunnen we allerlei kanten op om verder te genieten van dit waterrijke land.

Samsø
Een van de kleinere Deense eilandjes is Samsø, het eilandje is alleen per boot bereikbaar. Samsø leent zich bij uitstek voor lekker wandelen, zwemmen en vogels kijken. ‘s Avonds bereiden we ons eten op de BBQ die op elke haven in Denemarken te vinden is. Van Samsø varen we bijvoorbeeld naar  Rudkøbing op het eiland Langeland. Rudkøbing is een echt Deens plaatsje waar je gerust een dag kan doorbrengen en waar je kan genieten van de Deense geneugten. 

Vertrek In de periode 1 juni – 15 oktober
Duur 7 dagen
Reserveren 1 maand voor vertrek
Inbegrepen huur boot, schipper, koffie, thee, ontbijt, lunches, diner, wijn, bier, brandstof, liggeld, brandstof
Prijs € 2.450,- per week
(Een langere periode is mogelijk, de prijs is op basis van 4 personen, meer of minder personen kan in overleg)

Meerdaagse tochten
> Waddenzee,
in 7 dagen 3 Waddeneilanden

> Engelse oostkust,
op zoek naar high-tea en stout

> Normandië
via Engelse zuidkust en België