Engelse Oostkust, op zoek naar high-tea en stout

Vanuit bijvoorbeeld IJmuiden, Scheveningen of Stellendam varen we in 24 uur naar ‘de overkant’. Afhankelijk van de wind komen we mogelijk aan in Ramsgate, Harwich of Lowestoft. Van daaruit varen we langs de kust en doen we Engelse havenplaatsen aan die aan getijdenrivieren liggen.

Ipswich
Ipswich ligt aan het ‘begin’ van river Orwell, ongeveer 2½ uur varen vanaf de monding bij Harwich. De jachthaven ligt midden in de stad in het oude havengebied en is alleen bereikbaar via een sluis. Een sluis die bij hoogwater open staat zodat je direct door kan varen maar bij laagwater een hoogte verschil van 6 meter moet overbruggen. Onderweg kom je langs de beroemde pub ‘Butt and Oyster’. Ipswich is de moeite van een bezoek waard en is een leuke jachthaven om te verblijven met alles op loopafstand.

Ramsgate
Ramsgate is gebouwd tegen de kust. Vanuit de boot kijk je heel mooi tegen de stad op. Ramsgate is een typisch klassieke, Engelse kustplaats, een bezoek waard en vanuit België makkelijk in een dag te bezeilen. Vanuit Ramsgate kan je mooie kustwandelingen maken over de krijtrotsen richting Margate. Na de wandeling drinken we een lekker Engels biertje in een gezellige pub.

Vertrek In de periode 1 juni – 15 oktober
Duur 7 dagen
Reserveren 1 maand voor vertrek
Inbegrepen huur boot, schipper, koffie, thee, ontbijt, lunches, diner, frisdrank, wijn, bier, brandstof, liggeld, brandstof
Prijs € 2.450,- per week
(Een langere periode is mogelijk, de prijs is op basis van 4 personen, meer of minder personen kan in overleg)

Meerdaagse tochten
> Waddenzee,
in 7 dagen 3 Waddeneilanden

> Normandië
via Engelse zuidkust en België

> Rondje Denemarken,
eilandhoppen in de Oostzee